Internațional

Zelenski i-a supărat pe polonezi – Premierul Poloniei a anunțat că nu mai trimite „niciun fel de arme” în Ucraina

Polonia a anunțat că nu mai trimite „niciun fel de arme” în Ucraina după scandalul cu cerealele.

Iată ce a declarat premierul polonez: „Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina. Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, şi asta într-un timp foarte scurt”

El a mai precizat că hub-ul militar situat în oraşul Rzeszow, în sud-estul ţării, prin care trec echipamente occidentale cu destinaţia Ucraina, funcţionează normal.

Morawiecki nu a precizat când Polonia, unul dintre cei mai mari furnizori de arme ai Ucrainei, a încetat să le furnizeze şi nici dacă acest lucru are vreo legătură cu conflictul privind cerealele ucrainene, guvernul său interzicând importul lor pentru a proteja interesele fermierilor polonezi.

Anunţul său a fost făcut la câteva ore după convocarea „de urgenţă” la Varşovia a ambasadorului ucrainean pentru a protesta faţă de comentariile preşedintelui Volodimir Zelenski la ONU.

Preşedintele ucrainean a spus că „unele ţări se pretind solidare cu Ucraina, dar sprijină indirect Rusia”.

Ministrul adjunct de externe din Polonia, care l-a primit pe diplomatul ucrainean, a denunţat această „teză falsă” şi „mai ales nejustificată în ceea ce priveşte Polonia care sprijină Ucraina încă din primele zile ale războiului”. Cerealele ucrainene au dinamitat relațiile între aliați

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button