Internațional

Zelenski este încrezător: „Putem face chiar în acest an ca înfrângerea Rusiei să fie ireversibilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul şi susţinătorii săi occidentali pot face „ireversibilă” înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina chiar în acest an.

Liderul ucrainean a declarat într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz că va fi întotdeauna recunoscător Berlinului pentru sprijinul acordat în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei.

Iată ce a spus acesta: „Acum este momentul să determinăm sfârşitul războiului încă din acest an, putem face ca înfrângerea agresorului să fie ireversibilă încă din acest an”, a afirmat președintele ucrainean.”

Aceste declaraţii şi această vizită a lui Zelenski la Berlin intervin în condiţiile în care Ucraina este aşteptată să lanseze operaţiuni contraofensive majore în următoarele săptămâni pentru a încerca să recucerească porţiuni din estul şi sudul ţării ocupate de forţele ruse.

Rusia deţine în prezent o preponderenţă de putere în spaţiul aerian al Ucrainei, iar această situaţie trebuie să se schimbe, a insistat președintele ucrainean. Cancelarul Scholz a evitat un angajament, spunând că Germania a furnizat Ucrainei o mare cantitate de arme şi va continua să o facă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button