Internațional

Zelenski este de acord cu cenzura Maiei Sandu – Cere înființarea unui minister al ”adevărului” pentru combaterea propagandei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a făcut apariția la summitul Comunității Politice Europene care se desfășoară în Republica Moldova. El a fost întâmpinat de președintele Maia Sandu și condus în Castelul Mimi, unde se desfășoară evenimentul.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află pentru prima oară într-o vizită la Chișinău, de la începutul războiului din Ucraina.

Volodimir Zelenski și Maia Sandu au susținut o serie de declarații de presă, comune, în care au vorbit despre importanța evenimentului și despre așteptările pe care le au de la acest summit.

Maia Sandu a mulțumit Ucrainei pentru că ține Rusia departe de granițele Moldovei și a precizat că susține formula de pace pe care a propus-o Kievul pentru a pune capăt războiului.

În acest context, Volodimir Zelenski a precizat că țara sa este pregătită să adere la NATO și că așteaptă o confirmare din partea Alianței.  Președintele Ucrainei a vorbit despre o nouă „Coaliție Patriot” menită să suțină eforturile militare ale Ucrainei în fața Rusiei.

Totodată, el a avertizat cu privire la intențiile Rusiei de a ataca și alte state ale Europei, arătând că este nevoie de garanții de securitate atât pentru țara sa, cât și pentru Moldova.

Volodmir Zelenski a vorbit și despre relațiile dintre Moldova și Ucraina, despre viitorul comun, în Uniunea Europeană.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button