Internațional

Zelenski cere mai mult – După tancuri, președintele Ucrainei solicită rachete și avioane

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reluat cererilor pentru rachete cu rază lungă de acțiune și avioane militare, la câteva ore după ce Germania și Statele Unite s-au angajat să furnizeze Kievului zeci de tancuri de luptă avansate.

Problema tancurilor pentru Ucraina a fost subiectul unor discuții spinoase în NATO timp de luni de zile, înainte ca Marea Britanie, apoi Berlinul și Washingtonul, să accepte să furnizeze instrucție și echipamentul militar în speranța de a ajuta la oprirea unei așteptate ofensive a Rusiei în cadrul invaziei la scară largă din Ucraina.

„Este foarte important să existe progrese și în alte aspecte ale cooperării noastre în domeniul apărării”, a spus Zelenski, adăugând că a vorbit mai devreme în cursul zilei cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Trebuie să discutăm, de asemenea, și despre furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Este important – trebuie să ne extindem cooperarea și în domeniul artileriei, trebuie furnizate avioane pentru Ucraina. Este visul meu, țelulmeu”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button