Internațional

Zelenski a plecat cu promisiuni din România: “Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina”

Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina. Afirmația îi aparține președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în România.

De asemenea, Volodimir Zelenski a menționat că în cadrul vizitei sale la București s-au stabilit primii pași pentru a asigura securitatea infrastructurii portuare utilizate pentru exportul de cereale din Ucraina.

Conform liderului de la Kiev, în viitorul apropiat se va implementa un coridor de tranzit pentru cerealele ucrainene care vor traversa Republica Moldova către țara noastră.

“Colaborăm cu multiple părți interesate pentru consolidarea sistemelor antiaeriene din regiunea Odesa. Am convenit asupra unor măsuri comune care să permită protejarea acestor porturi. Un alt aspect strategic este cooperarea în triunghiul Ucraina – Republica Moldova – România. În curând, se va iniția funcționarea unui coridor pentru cereale din Ucraina prin Republica Moldova”, a subliniat Zelenski.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button