Internațional

Volodimir Zelenski nu vrea alegeri prezidențiale în Ucraina: ”Nu este momentul”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă despre organizarea unor eventuale alegeri prezidenţiale – prevăzute în 2024 – că ”nu este momentul alegerilor în Ucraina

Iată ce a spus acesta: “Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina”

”Cred că nu este momentul alegerilor”, subliniază el în acest discurs zilnic.

”Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, cere Volodimir Zelenski, în timp ce războiul rus face ravagii.

Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

Însă, în situaţia actuală, Kievul spunea deja că se află în faţa unei dileme, în contextul în care aliaţii săi din Occident au exercitat presiuni în vederea organizării unor alegeri democratice, în pofida faptului că aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate.

Un alt obstacol important constă în faptul că este necesară o modificare a legii care să permită organizarea de alegeri în timpul legii marţiale, în prezent în vigoare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button