Distribuți acest articol

De Ziua Europei, formațiunile politice au susținut în Parlamentul Europei, viziunea despre Europa de mâine. Cu un discurs cât mai pompos a venit și USR-PLUS. “Noi, în Parlamentul European, ne-am bătut ca un cuvânt cheie să-l aibă cetăţenii”, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS.

Europarlamentarul USR PLUS Alin Mituţa a arătat că manifestul lansat de USR PLUS are rolul de a sintetiza ideile pentru Conferinţa privind Viitorul Europei.

Potrivit europarlamentarului Ramona Strugariu, Conferinţa despre Viitorul Europei este şi “despre ce trebuie să facem pentru ca cei aproape 500 de milioane de cetăţeni ai UE să simtă că sunt sprijiniţi şi reprezentaţi în acest proiect, aşa cum merită să fie”.

Potrivit europarlamentarului Dragoş Pîslaru, prima idee pentru viitorul Europei este legătura clară între economic şi social.

“Discuţia despre viitorul Europei este importantă atât din perspectiva priorităţilor europene care trebuie puse pe masă – şi cetăţenii sunt invitaţi să-şi exprime opinia –, dar şi din perspectiva funcţionării UE: cum trebuie împărţită puterea de decizie la nivel european, cum să facem să avem o voce mai bine auzită şi ascultată la nivel internaţional. Intrăm acum într-o etapă în care trebuie să facem în aşa fel încât în deciziile la nivel european să se poată implica mai mult cetăţenii. Să vorbim de o Uniune Europeană a cetăţenilor, pentru că, din punctul meu de vedere, în următorii ani, dacă nu vom avea o Uniune Europeană în care să aibă încredere cetăţenii, nu vom avea deloc o Uniune Europeană sau, oricum, ea nu va fi eficientă. Noi, în Parlamentul European, ne-am bătut ca un cuvânt cheie să-l aibă cetăţenii, nu doar politicienii, aleşii oamenilor din PE sau din parlamentele naţionale, nu doar membrii guvernelor statelor membre”, a declarat Dacian Cioloş, preşedintele Renew Europe şi copreşedinte USR PLUS.


Distribuți acest articol