Internațional

Vladimir Putin interzice schimbarea de sex atât ca act medical cât şi în documentele de identitate oficiale

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex atât ca act medical cât şi în documentele de identitate oficiale, măsură care potrivit parlamentului rus este menită să prevină degenerarea copiilor şi adulţilor ruşi, dar care alarmează comunitatea LGBT.

Legea a fost adoptată pe 14 iulie în unanimitate de camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, şi cinci zile mai târziu de Senat.

În Rusia va fi astfel interzisă orice intervenţie medicală, atât chirurgicală cât şi medicamentoasă, pentru schimbarea sexului. Vor fi permise doar intervenţiile medicale pentru tratarea unor anomalii congenitale, a afecţiunilor genetice şi endocrine asociate cu formarea alterată a organelor genitale la copii, în urma deciziei unei comisii de experţi.

Noua lege interzice adopţiile de copii pentru persoanele care au efectuat o operaţie de schimbare de sex şi anulează căsătoriile dacă unul dintre soţi a recurs la o astfel de operaţie. Reforma constituţională rusă din 2020 a stabilit conceptul de căsătorie ca fiind exclusiv uniunea între un bărbat şi o femeie.

Viceministrul rus al sănătăţii, Oleg Salagai, a anunţat în iunie anul trecut că în Rusia existau atunci 996 de cereri de schimbare de sex. Între 2018 şi anul trecut mai mult de 2.700 de ruşi şi-au schimbat sexul în documente.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button