Internațional

Vladimir Putin: „Am dovezi despre armele biologice create în Ucraina cu ajutorul SUA”

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut luni că în Ucraina au fost creaţi compuşi pentru arme biologice şi că în timpul „operaţiunii militare speciale” Rusia a obţinut „probe documentare” cu privire la astfel de activităţi desfăşurate pe teritoriul ucrainean cu sprijinul SUA.

„Acum, în timpul operaţiunii speciale în Ucraina, am obţinut probe documentare că în apropierea frontierelor noastre au fost create în esenţă componente pentru arme biologice”, a declarat Vladimir Putin luni, la Kremlin, în timpul unui summit al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), scrie EFE, potrivit Agerpres.

Conform preşedintelui rus, în plus faţă de aceste activităţi, care contravin convenţiilor ce interzic armele biologice şi toxice, în respectivele instalaţii „se elaborau metode şi mecanisme pentru destabilizarea situaţiei epidemiologice în spaţiul postsovietic”.

Putin a insistat că din acest motiv trebuie acordată o atenţie specială chestiunii securităţii biologice în spaţiul OTSC, organizaţie ce reuneşte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button