Distribuți acest articol

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a răbufnit la adresa fostului premier, Florin Cîțu, după ce acesta la acuzat pentru proasta gestionare a pandemiei pe vremea când era ministru. Voiculescu respinge  acuzațiile aduse în ultimele zile cum că USR și miniștrii săi ce au condus Sănătatea nu au pregătit sistemul pentru valul patru al pandemiei.

„Nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul. Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU.

La Mizeria Zilei se preia obsesiv, atât de către moderator cât și de câtre reprezentanții USL din studio, o minciună extrem de convenabilă pentru cei care au adus țara în situația de astăzi: că Ministerul Sănătății (MS) este cel care a gestionat pandemia.

E pur și simplu o minciună ordinară. Și nu o minciună nevinovată ci o manipulare mizerabilă.

Nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul.

Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU.

Singurul moment în care Ministerul Sănătății a intervenit – la nivel de discurs și nu numai – asupra acestor reguli a fost în mandatul meu – corectarea calculului incidenței, regândirea criteriilor de carantinare, pornirea anchetei interne asupra manipulării cifrelor pandemiei (nr. decese) – iar pentru asta Dr. Andreea Moldovan si cu mine am fost demiși, abrupt, în aplauzele USL, AUR, Mizeria Zilei și toți cei care spun acum că MS trebuia să facă și să dreagă.

Eu nu știu altă țară în Europa în care antivacciniștii și tot felul de vraci să fi avut parte de atât de multă atenție din partea mass media iar sistemul să fie atât de neputincios în a se auto-curăța.

În fine, eu nu știu o altă țară în Europa în care oamenii de rând să fi fost într-atât de abandonați de către stat pe cât sunt de mințiți și manipulați zilnic în sărmana noastră țară”, susține Vlad Voiculescu.


Distribuți acest articol