Actualitate

Virgil Popescu susține că a făcut rost de bani: „Aproape 1,4 miliarde de euro pentru finanţarea unor proiecte strategice în sectorul energetic”

Comitetul de Investiţii a dat joi aprobarea pentru a primi bani din Fondul pentru Modernizare pentru proiecte importante de investiţii, suma totală aprobată fiind de aproape 1,4 miliarde euro, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, este vorba despre opt proiecte depuse de Complexul Energetic Oltenia pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670,802 milioane euro euro, din care 469,562 milioane euro din Fondul pentru Modernizare, producţia, la finalizare, urmând să fie de 735 MW.

Proiectele vizează construirea de parcuri fotovoltaice pe halda Rovinari Est, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Isalniţa, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Rovinari, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Turceni, pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1 – Roşia-Rovinari şi pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 – Roşia – Rovinari.

„Au fost aprobate fonduri şi pentru modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, din care peste 100 milioane de euro vor fi alocaţi anul acesta. În perioada imediat următoare vom aproba şi OUG de reglementare a cadrului instituţional şi a fluxurilor financiare pentru operaţionalizarea Fondului pentru Modernizare. Vom continua să facem investiţii ca în perioada următoare România să devină independentă energetic”, a subliniat ministrul.

Back to top button