Actualitate

Vilele lui Vlad Plahotniuc, din Elveția, Franța și România, sub sechestru

Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei moldovenești urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Acest lucru se întâmplă după ce Procuratura R. Moldova a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vlad Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite. Mai exact, este vorba despre vilele acestuia din Elveția, Franța și România, dar și cinci autoturisme și o barcă, care au fost înregistrate în Elveția. La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente, care sunt pe numele soției acestuia, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova.

Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este Vlad Plahotniuc, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele altor persoane.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, mai informează Procuratura Republicii Moldova.

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile din republică estimate la circa 33 milioane de lei moldovenești. Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button