Distribuți acest articol

Vîlceanu Dan este noul ministru de finanțe al României. Acesta se poate lăuda cu o avere impresionantă, în bună parte obținută prin căpușarea complexului energetic Oltenia. Așa reiese în clar din declarația sa de interese unde sume exorbitante de bani au fost obținute prin contracte de furnizare produse.

Înclinația sa spre combinații financiare care fac mult rău României îl califică ca fiind perfect pentru postul de ministru de finanțe. Cine poate să fie mai calificat decât un combinator? Stăpânii României au nevoie de oameni care să fie ușor șantajabili, pe care îi au la mână, nu le trebuie lor profesioniști care să îi încurce.

Nu era parcă de ajuns că un penal conduce guvernul României, că avem un premier care se împrumută în numele românilor cu o viteză exorbitantă, acum punem șef peste banii țării pe unul care are o singură calitate: a sifonat bani mulți dintr-o companie românească importantă.

Vîlceanu Dan este acționar la societatea comercială S.C. ROMINEX MINING ENGINEERING S.A., acolo unde deține 12.000 de părți sociale, echivalentul a peste 1.200.000 de lei. Nu se cunoaște sursa de finanțare pentru achiziția acestor acțiuni. Societatea comercială a mers foarte bine până în anul 2014-2016, atunci când activitățile comerciale s-au prăbușit de la peste 3 milioane de lei la sub 4 mii de lei. În ultimii doi ani compania a acumulat doar datorii, fără să mai presteze vreun serviciu facturat, adică cifra de afaceri este : zero.

De aici și până la a deveni vicepreședinte PNL a fost doar un singur pas. Afacerile cu statul prin care a căpușat cu sume exorbitante companii ce aparțin românilor îl fac numai bun pentru o funcție importantă în PNL, acolo unde nu ai acces decât dacă sistemul te are cu ceva la mână.


Distribuți acest articol