Internațional

Viktor Orban susține că nu va sprijini Ucraina până când drepturile minorității maghiare din vestul Ucrainei nu vor fi restabilite

Premierul ungar Viktor Orban a pus la îndoială perspectiva ca Uniunea Europeană să înceapă în curând negocierile de aderare a Ucrainei la blocul comunitar, fiind de părere că este nerealist să fie lansat procesul de aderare cu o țară aflată în război.

În contextul în care UE i-a blocat fondurile europene din cauza unor presupuse încălcări ale statului de drept și a corupției, Ungaria a avut divergențe cu oficialii de la Kiev în ceea ce privește drepturile minorității etnice maghiare din vestul Ucrainei.

UE a acordat Ucrainei statutul de candidat, într-un gest extrem de simbolic, în iunie anul trecut, în urma invaziei Rusiei. Liderii UE ar urma să decidă dacă vor demara negocierile de aderare cu Ucraina în cadrul unui summit din decembrie.

Mai mult, Orban a afirmat luni în Parlamentul ungar că Guvernul său ”nu va sprijini Ucraina în nicio problemă internațională” până când drepturile minorității maghiare din vestul Ucrainei nu vor fi restabilite.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button