Actualitate

Venezuela, nu Germania. România s-a împrumutat în primele 4 luni ale lui 2022, în medie, cu 15 miliarde de lei LUNAR. Mergem spre o catastrofă

Statul român nu mai este capabil să își acopere nevoile curente, așa că se împrumută în mod excesiv. Nu face acest lucru pentru a da drumul la mari proiecte naționale, să construiască canalul Dunăre-Marea Neagră, statul se împrumută pentru a-și acoperi cheltuielile curente, respectiv salariile, pensiile și alte cheltuieli administrative curente.

Datoria publică a României a urcat în aprilie la 49,2% din PIB, de la 48,4% din PIB cu o lună înainte, reiese din datele publicate marți de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Mai exact, datoria administrației publice a urcat cu 8,9 miliarde de lei, de la 593,97 miliarde de lei în martie la 602,87 miliarde de lei în aprilie.

În primele patru luni din 2022, administrația publică centrală a împrumutat 57,9 miliarde de lei, iar administrația locală 0,95 miliarde de lei.

Ultimele împrumuturi s-au făcut la o dobândă de aproape 9%.

Se pare că modelul de guvernare propus de către actualele guvernări nu sunt cele din Germania, acolo unde economia este una funcțională, ci al țărilor din America de Sud. Acolo inflația cu două cifre reprezintă o normalitate, ceva normal, așa cum normal a devenit în România ca inflația să se apropie de 20% în documentele oficiale, dar în realitate ea să fie de două ori mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button