Actualitate

Vasile Dîncu și-a dat seama că industria de apărare este la pământ: „Salariile sunt mici, iar fabricile sunt în paragină”

Vasile Dîncu confirmă ceea ce știam deja de ani buni. Industria de apărare românească este la pământ. Nu mai producem nici măcar praf de pușcă. În contextul unui război, România se bazează exclusiv pe NATO, asta deși alocăm bani grei în fiecare an în Apărare.

Ministrul Apărării Naţionale este de părere că industria de apărare românească are „două viteze”: cea a unor firme care lucrează la standarde NATO şi cea a altora, în care nu s-a investit nimic de trei decenii.

„Am văzut şi eu o schemă de salarii din unele întreprinderi din industria noastră de apărare care nu sunt la nivelul normal al supravieţuirii unor oameni care sunt în sistemul de angajaţi, dar pe de altă parte sunt o serie din aceste întreprinderi, nu au fost retehnologizate timp de 30 de ani, nu au producţie”, spune Dîncu.

Acesta a adăugat că „industria de apărare nu a fost sprijinită sistematic din 1990 şi până acum, şi aceasta este marea problemă pe care o avem acum”. Dîncu este de părere că „marea provocare” a industriei de apărare este refacerea forţei de muncă.

Back to top button