Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Românii trebuie educați ca să înțeleagă că vaccinarea este un act de normalitate”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că românii trebuie educați din școală pentru ca vaccinarea să fie văzută ca un act de normalitate. România a fost lovită puternic de pandemie și valul 4, dar o parte din vină se datorează și autorităților, în frunte cu guvernanții, care nu au luat măsuri corecte și transparente privind această criză.

„Cred că o lecţie importantă a pandemiei este că avem nevoie de nişte programe de prevenţie extrem de bine puse la punct, care să fie sustenabile şi care să creeze o perspectivă, şi educaţia sanitară (…) trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, pentru că vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate şi nimic altceva, nimic ieşit din comun. Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că vaccinarea este 1un lucru normal”, care protejează faţă de boli. „Vaccinarea de decenii încoace este măsura considerată cost-eficientă, care poate să salveze mii şi milioane de vieţi”, a explicat medicul. Acesta a amintit că în România au fost primite mai mult de 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, dar rata de administrare este doar de 60%.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button