Distribuți acest articol

Coordonatorul Valeriu Gheorghiță a găsit un vinovat sigur pentru eșecul campaniei de vaccinare din aceste zile. Vremea proastă nu le-a permis oamenilor să meargă la centru pentru o doză de vaccin, iar de aici și numărul foarte scăzut de persoane imunizate.

“Există o atractivitate a persoanelor care vin să se vaccineze cu doza de vaccin de la Johnson & Johnson. Vă dau exemplu de la evenimentul Maratonul din Bucureşti. Persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze sunt circa 2.000 de persoane care au venit şi s-au vaccinat cu Johnson & Johnson, spre deosebire de persoane care au venit tot pentru prima dată să se vaccineze, circa 1.700 s-au vaccinat cu vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

“Astăzi, în timpul week-endului nu avem activitate de vaccinare în cabinetele de medicină de familie şi asta evident că scade numărul celor vaccinaţi cu prima doză. Pe de altă parte, la nivel naţional vremea nu a fost foarte bună şi a împiedicat o parte dintre persoane să se prezinte la centrele de vaccinare. Evoluţia este dinamică, însă ceea ce este cât se poate de evident este că decalajul între localităţi, între rata de acoperire vaccinală în diferite judeţe ţine de cât de mult se implică cei de pe plan local, autorităţile locale”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a adăugat că de săptămâna viitoare va fi prezentată şi rata de acoperire vaccinală pe fiecare judeţ şi pe fiecare localitate.


Distribuți acest articol