Actualitate

Valeriu Gheorghiță – mesaj către români: „Doza a treia este ferm recomandată persoanelor aflate în categorii vulnerabile”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccianre, clarifică câteva aspecte legate de administrarea dozei a treia de vaccin. România a început să doneze sute de doze de vaccin din cauza termenului de expirare din cauza eșecului campaniei de vaccinare.

Doza a treia este „ferm recomandată” persoanelor aflate în categorii vulnerabile, de peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice și cei care au risc crescut de îmbolnăvire prin natura profesiei, precum personal medical sanitar, din centre rezidențiale, învățământ, etc.

Valeriu Gheorghiță spune că se pot vaccina și celelalte categorii care au minim 6 luni de la doza a doua, fără să fie nevoie de o recomandare medicală specială în acest sens.

Pe 4 octombrie, Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat analiza datelor științifice și a recomandat posibilitatea administrării acestei doze de rapel la minim 6 luni pentru categoriile care au minim șase luni de la vaccinare. În acest caz, este vorba despre o schemă de vaccinare 2 + 1.

Pentru aceste categorii este nevoie de recomandarea medicului specialist, a medicului curant care supraveghează și îngrijește boala.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button