Actualitate

Valeriu Gheorghiţă îi asigură pe români că doza a treia este ultima: „Vaccinul ne protejează faţă de formele grave”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, susține că vaccinarea românilor se va opri la a treia doză. Acesta a declarat că nu există încă date care să justifice cea de-a patra doză de vaccin, iar vaccinarea cu schema completă, două doze, oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu varianta Omicron.

„La momentul actual, nu avem toate datele disponibile să putem spune că se justifică administrarea celei de a patra doze. Ştim în schimb că vaccinurile actuale, chiar după prima schemă, oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu Omicron, iar doza de booster asigură o protecţie de lungă durată, pentru că ştim că imunitatea pentru Omicron se pierde mai repede decât ceea ce ştiam pentru varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Medicul militar a menţionat că „expunerea la îmbolnăvire o avem cu toţii, în fiecare zi, având în vedere transmisibilitatea extrem de crescută pentru Omicron şi interacţiunea cu celelalte persoane”.

„Rezultatul final al infectării va fi diferit la o persoană vaccinată faţă de una nevaccinată. Vaccinul ne protejează faţă de formele grave”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button