Cine minte? Gheorghiță sau cetățenii?
Distribuți acest articol

După atâtea anunțuri și pregătiri, se pare că valul patru a lovit oficial România. Nu o spunem noi, ci Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Se pare că Klaus Iohannis a avut dreptate până la urmă, pandemia chiar a luat o pauză, iar acum a venit timp să revină.

Valeriu Gheorghiță a precizat că un motiv important pentru creşterea numărului de cazuri în această perioadă este mobilitatea crescută, interacţiunea crescută între persoane, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenţie şi din acest motiv nu se aşteaptă ca în perioada următoare situaţia să se stabilizeze.

“Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe.

“Aşa cum am mai transmis, în momentul de faţă, prin vaccinarea împotriva COVID-19 putem să prevenim pierderile de vieţi omeneşti şi decesele. Indiferent de cât de mult ne uităm la datele de eficienţă şi de eficacitate, vaccinurile, dacă rămân în frigider, nu vor produce niciun efect benefic şi anume trebuie să ne vaccinăm. Deci, practic, vaccinarea aduce beneficii şi nu vaccinul în sine”, a mai afirmat Gheorghiţă.


Distribuți acest articol