Cine minte? Gheorghiță sau cetățenii?
Distribuți acest articol

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță primele cazuri de miocardită la copii, din cauza vaccinului anti-covid. Valeriu Gheorghiță a găsit repede o scuză: “Și infecția cu SARS-CoV-2 poate să dea miocardite la tineri”

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, susține militarul Valeriu Gheorghiță.

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări”, a spus Gheorghiță.

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care se manifestă prin durere în piept și uneori poate să fie prezentă o stare de oboseală, frison, febră, dureri musculare.


Distribuți acest articol