Distribuți acest articol

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că a vaccinat toată populația doritoare și că a ajuns la acei oameni care ezită și nu doresc să se vaccineze.

“Nu cred că este o inhibare a apetitului. Din câte ştim, şi aşa cum se estima la început, cam o treime din oameni erau oameni hotărâţi să se vaccineze, o treime erau oameni ezitanţi, o treime erau oameni care nu doresc să se vaccineze. În momentul de faţă suntem în momentul acesta, ajungem deja în segmentul populaţional ezitant. Asta înseamnă că sunt oameni care doresc să se vaccineze, dar nu sunt hotărâţi momentul la care să facă acest lucru şi sunt oameni care doresc să se vaccineze dar pentru care vaccinul încă este la distanţă, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

“Avem încă un concept la care ne gândim din ce în ce mai mult şi încercăm să-l operaţionalizăm este conceptul oraşul vaccinează satul şi anume personalul vaccinator din centrele de vaccinare din urban, în mod deosebit din centrele care nu mai funcţionează la o capacitate maximală, cel puţin o dată, de două ori pe săptămână să mergem în zonele rurale din judeţul respectiv şi să putem vaccina oamenii de acolo”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.


Distribuți acest articol