Distribuți acest articol

Valeriu Gheorghiță recunoaște că România stă foarte prost la capitolul vaccinare și număr de persoane vaccinate. Campania de vaccinare a premierului Cîțu a fost un real eșec, iar acum, coaliția apelează la toate celelalte instituții non-guvernamentale, dar și la cele religioase pentru a încuraja oamenii să se imunizeze.

“Trebuie sa intelegem sa ne vaccinam si sa nu amanam aceasta decizie, vedem ca in vestul Europei si in SUA infectiile cu Delta au crescut foarte mult, e pacat sa pierdem beneficiile si situatia epidemiologica favorabila din acest moment. Cantitatea de virus pe care o persoana cu Delta o are este de peste 1.000 de ori mai mare decat virusul initial“, afirmă Valeriu Gheorghiță.

“Pot să vă spun categoric că suntem pe o creştere a numărului de cazuri. Or, dacă vorbim de o creştere a numărului de cazuri, se estimează, conform scenariilor noastre pe care ne uităm, că vom înregistra progresiv această creştere a numărului de cazuri. Undeva la sfârşit de august estimăm că vom ajunge la 800-900 de cazuri zilnic, iar undeva după jumătatea lunii septembrie am putea depăşi 1.500 de cazuri în fiecare zi. Dar atenţie, aici vorbim de un scenariu, iar în viaţa de zi cu zi dacă până la acel moment varianta Delta devine dominantă, s-ar putea să fie mai accelerată”, a adăugat medicul.


Distribuți acest articol