Actualitate

Valer Blidar critică măsurile luate de Guvern: Sărăcia unui popor e cea mai corectă pedeapsă pentru prostia lui

Omul de afaceri Valer Blidar, proprietar și director general Astra Vagoane Arad, a vorbit, în exclusivitate, la Culisele statului paralel, de la Realitatea TV despre măsurile pe care ar trebui să le ia guvernul pentru antreprenorii români.

„Pe o perioadă scurtă de timp, măsurile luate de Guvern ajută. Nu știu dacă guvernanții care vor fi realizează consecințele când nici nu au umblat la prețurile la producător”, a declarat omul de afaceri Valer Blidar, proprietar și director general Astra Vagoane Arad, la Culisele statului paralel.

Legat de măsurile luate de Guvern în criza economică, Anca Alexandrescu a precizat că „este doar o înghețare a situației”.

Despre cauzele creșterii prețurilor în criza energetică, Valer Blidar spune că „noi îl criticăm pe ministrul Energiei, cu toate că este un trepăduș pus să execute ordine. Acele prețuri nu sunt în capul lui, ci de la primul ministru, dl. Cîțu și dl. Isar. Am o problemă, am lucrat cu el, îl știu, este un tip dificil (dl Isar – n.red.)

Trăiesc în România și cunosc oameni din PSD și din PNL. Port discuții cu ei. Mi-au șoptit mai mulți de la vârful partidului. Nu are nimic de spus, ce spune el (ministrul – n.red.)… Răul s-a produs. Măsura e păguboasă, au luat notă că a crescut PIB fără să țină cont de faptul că iau cu o mână și dau cu trei”.

„Dacă PNL este extrem de receptiv la ce dictează UE, orice idee vine de acolo sar imediat, aplică în genunchi sau pe burtă, sunt și predispuși la înstrăinarea capitalului, au zona asta care e dăunătoare.

Pe partea cealaltă, PSD, cu tentațiile permanente de încercare de a-și aduce cât mai mulți votanți, prin cele mai multe forme… Populisumul ăsta e exagerat”, a menționat omul de afaceri legat de măsurile sociale luate de coaliția de guvernare.

„Salariile, pensiile sociale, ajutoarele sociale înseamnă 94 la sută din veniturile statului”, a mai spus Valer Blidar, la Culisele statului paralel.

Valer Blidar a vorbit și de piedicile puse firmelor autohtone pentru a participa la licitații, în primul rând din cauza scrisorilor de garanție bancară.

„Referitor la sprijinul pentru companiile românești anunțat sper că va veni. Dar ce mă îngrijorează este că noi, firmele românești, nu avem acces la licitațiile de anvergură, noi ciubucărim. Firmele străine găsesc toate scrisorile de garanție imediat la ei, noi…

Noi era să pierdem acest contract pentru București. Nimeni nu ne dădea o scrisoare de garanție, CEC-ul ne-a dat”, a explicat Valer Blidar.

„În loc de fondul ăla pentru nuntă și cumetrii, (guvernul) să creeze un fond al capitalului românesc pentru garantare, pentru a putea participa la licitații de anvergură. O șansă concretă pentru capitalul românesc.

Sărăcia unui popor e cea mai corectă pedeapsă pentru prostia lui”, a concluzionat Valer Blidar în încheierea analizei măsurilor luate de guvern. 

Back to top button