Distribuți acest articol

Politicienii trădători care conduc astăzi România au oferit UDMR șefia Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate imobiliară. Liderul maghiar, Hunor Kelemen, a cerut ca președinte-director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară să fie desemnat un reprezentant al UDMR, iar pentru cele trei posturi de director general să fie desemnat câte un reprezentant de la PNL, USR și UDMR, fapt ce a și obținut.

În prezent, la conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară se află Laurențiu Alexandru Blaga impus și susținut de PNL.

UDMR a dorit cu ardoare să obțină această agenție în negocierile cu politicienii trădători, Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Dan Barna, pentru a putea cadastra zona și va stabili pe teritoriul cărui județ se află cimitirul de la Valea Uzului: Harghita sau Bacău. Acum UDMR și politicienii de la Budapesta își pot trece cimitirul de la Valea Uzului în zona cadastrală a comunei Sânmartin sau chiar în proprietate privată cum au mai încercat extremiștii maghiari în trecut.

Potrivit Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, primăria comunei Sânmartin, județul Harghita, a realizat lucrări de renovare a cimitirului, fără respectarea planurilor iniţiale ale necropolei din 1927, amplasând trei monumente comemorative ungare, panouri informative, plăci comemorative şi aproximativ 600 de cruci cu însemne naționale ungare și pe suprafeţele de teren în care figurează, potrivit schițelor, morţi de război de alte naţionalităţi, ale căror elemente de identificare nu se mai regăsesc acum.

————————————————————————————————

————————————————————————————————

Lucrările, susține sursa citată, au fost finanţate, potrivit unei adrese a grupului deputaților UDMR către MApN, din resurse proprii ale Primăriei Sânmartin, contribuţii ale unor persoane fizice, dar şi din donaţii ale Ministerului Apărării din Ungaria, fără înştiinţarea şi consultarea părţii române, necesară conform reglementărilor dreptului internațional umanitar, precum și prevederilor acordului româno-ungar în domeniu.

Cu toții ne aducem aminte de evenimentul de la Valea Uzului, unde extremiștii maghiari au profanat crucile eroilor români, acoperindu-le cu saci de gunoi. Activistul George Simion a fost lovit de extremiști când i-a întrebat de ce au comise aceste fapte nedemne, fiind instigați chiar de actualul ministru al Mediului Tanczos Barna. Totul s-a petrecut în direct, în România secolului XXI, unde românii nu mai au dreptul de a circula liber în propria Ţară. 


Distribuți acest articol