Actualitate

VALEA UZULUI ȘI ABUZULUI MAGHIAR. Mihai Târnoveanu: Nu ne lăsăm, mergem la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului azi la ora 16, de Ziua Armatei, în pofida cererii de interzicere a evenimentului făcute de prefectul Borboly Csaba

Patriotul Mihai Târnoveanu de la Asocia’ia Calea Neamului a anunțat sâmbătă seara pe Facebook că acțiunea de duminică de cinstire a eroilor români din Cimitirul Internațional „Valea Uzului” merge mai departe, în ciuda demersurilor abuzive făcute de președintele maghiar al Consiliului Județean Harghita pentru anularea evenimentului românesc pe motive pretins legate de răspândirea coronavirusului. Redăm informația și comentariile sale:

„În pofida tuturor, cu Dumnezeu înainte! Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, cere interzicerea manifestărilor de Ziua Armatei la Valea Uzului dar permite sărbătorirea zilei autonomiei ”ținutului secuiesc”!

Să fie clar, nu ne lăsăm, mergem la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, 25. octombie ora 16, de Ziua Armatei!

Domnul Borboly cere printr-o adresă oficială autorităților jud. Bacău să INTERZICĂ momentul omagial organizat de Calea Neamului la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului cu prilejul Zilei Armatei, care are ca punct central Slujba Parastasului pentru Eroii Armatei Române. După cum se vede, în acte, Cimitirul aparține încă de Bacău, decizia Curții de Apel Mures, neintrând până acum în vigoare. 

Tot duminică se desfăsoară fără probleme sărbătorirea zilei autonomiei, având loc cu această ocazie rugăciuni ecumenice, discursuri si aprinderea focurilor în mai multe localități, marcându-se astfel harta ”ținutului secuiesc”. Pretextul interzicerii omagierii Eroilor la Cimitirul Internațional Valea Uzului este Covid 19. Curios este faptul că la doar câteva zile după ce am anuntat în urmă cu ceva timp că vrem să mergem la Valea Uzului, Covidul a început brusc să fie o probemă în Harghita. De pe ultimul loc la infectări, Harghita a ajuns în două-trei zile pe locurile fruntașe din țară, inclusiv comuna Sânmartin fiind pe harta colorată a Covidului…si a ”ținutului secuiesc”, desigur, comună care se află în litigiu direct cu Dărmănesti, Bacău, pe Cimitir. 

Borboly Csaba a legat anul trecut de Ziua Eroilor poarta Cimitirului cu lanțuri. A organizat împreună cu președintele Consiliului Județean Covasna o contramanifestație încercând să blocheze accesul românilor în Cimitir. A militat si militează pentru obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, fiind unul dintre fruntașii UDMR în acest sens.

În acest contex are nemăsuratul tupeu să ceară autorităților din Bacău, inclusiv Poliției si Jandarmeriei să interzică manifestarea noastră. Imaginati-vă de ce va fi în stare să facă când Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului va trece la Harghita!

Am spus si spun în continuare, Crucile si Monumentul Eroilor Români sunt în pericol. Spun în continuare că doar prezența noastră acolo, hotărârea si credința noastră, le mai pot salva. De aceea trebuie din nou si din nou, să dăm un puternic semnal că suntem PREZENȚI lângă Crucile Eroilor, că NU VOM PERMITE dărâmarea sau mutarea lor în altă parte.

Pe Valea Uzului au murit români, pe Valea Uzului țăranii în opinci militare si-au dat viața pentru Țară, așadar AICI, în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului acesti Eroi trebuie să aibă Cruci de căpătâi. Nu vom da înapoi, asa cum nici ei nu au dat înapoi.

Astăzi,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button