Actualitate

VALABILITATEA PERMISELOR DE ARMĂ, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

24 Octombrie 2020Sursa: IGPR

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., au verificat, în perioada 12 – 16 octombrie 2020, mai multe persoane autorizate în vederea deținerii, portului și folosirii armelor de foc, domiciliate în Capitală.

Acestea nu și-ar fi îndeplinit obligațiile ce le revin pentru prelungirea valabilității permiselor de armă.

Astfel, au fost efectuate 222 de controale, fiind instituite, ca măsuri administrative,  26 de anulări ale dreptului de deţinere, port şi folosire de arme.

De asemenea, au fost întocmite 26 de dosare penale, în urma constatării aceluiași număr de infracțiuni, fiind indisponibilizate, în vederea confiscării, 21 de arme letale, 24 neletale supuse autorizării, 649 de cartuşe aferente armelor letale și alte 157 de cartuşe aferente armelor neletale supuse autorizării.

În București, acțiuni asemănătoare vor continua în perioada următoare, până la verificarea tuturor persoanelor autorizate pe linie de arme și muniții, care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin pentru prelungirea valabilității permiselor de armă, conform dispozițiilor legale.

Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
Detalii

Relaţii cu publicul
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
Detalii

Abonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii

Back to top button