Val de plecări din Pro Moldova. Cum comentează Andrian Candu ce se întâmplă cu deputații lui

După Sergiu Sârbu și deputații Grigore Repesciuc, Eleonora Graur și Ruxanda Glavan au anunțat că părăsesc grupul Pro Moldova, dar rămân în Parlamentul de la Chișinău.

Grigore Repesciuc a declarat că va activa în continuare în calitate de deputat neafiliat. „Tot ce am făcut, ce avem în gând să facem împreună cu susținătorii mei și în binele alegătorilor, rămâne în vigoare. Sănătate tuturor și un sfârșit de săptămână cât mai liniștit!”, a explicat acesta.

Eleonora Graur a specificat că se retrage din grupul parlamentar Pro Moldova și a decis să reprezinte în continuare interesele cetățenilor în calitate de deputat independent. „Motive sunt multe și nu cred că acum e necesar să fie enumerate. Îmi exprim regretul și pentru faptul că ostaticul acestei situații jenante a devenit dl Andrian Candu, un politician talentat, care sincer dorește să construiască un partid european și modern, dar nu totul depinde de Dumnealui… Reprezint votul a mii de alegători, care mi-au acordat mandatul de încredere pentru circumscripția nr. 13 și voi continua să lupt cu fermitate pentru realizarea promisiunilor oferite în fața cetățenilor. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, înțelegere, și colaborare”, a precizat Eleonora Graur.

La rândul său și Ruxanda Glavan a punctat că trebuie să se oprească aici, pentru a nu permite ca situația să ia o întorsătură și mai anapoda. „Îmi suspend calitatea de membru de partid. Pentru a evita orice speculații, interpretări și teorii conspirative, precizez ca nu ader la niciun alt partid, nici măcar „neoficial” – cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toți cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziție, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară. La alegerile prezidențiale avem încă o ocazie să o luăm de la capăt, să construim țara cu oameni buni și demni. Opinia mea rămâne neschimbată: Igor Dodon trebuie să plece în istorie. Rămân aproape!”, a adăugat parlamentarul.

În cele din urmă, Andrian Candu, liderul Pro Moldova, a comentat valul de plecări din partid. „PRO MOLDOVA este un partid tânăr, de opoziție și al oamenilor liberi. Liberi să vină în echipă, asumându-și riscuri și critici, dar și liberi să se retragă atunci când nu mai sunt PRO MOLDOVA. În procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi, însă, cu siguranță, vom lega noi prietenii și membri loiali ideilor pe care le promovăm. Am luat act de decizia colegilor, sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit. Poziția noastră rămâne cea dintotdeauna – Dodon trebuie să plece”, a conchis Candu.

Amintim că, pe 19 februarie 2020, șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc PDM și înființează un nou grup parlamentar cu denumirea Pro Moldova. Ulterior și alți parlamentari democrați au aderat la acesta. Însă, Partidul politic Pro Moldova a fost înregistrat oficial pe 18 iunie 2020.

 » sursa: www.infoPrut.RO