Actualitate

Utilizatorii WhatsApp vor putea face cumpărături direct din aplicație

Iată că Facebook a găsit, până la urmă, o cale de monetizare și a WhatsApp, care constă în comandă de produse direct din ferestrele de chat.

Companiile vor putea vinde produse direct în WhatsApp, așa cum o pot face deja în Facebook și Instagram, a anunțat compania americană, care nu a oferit multe alte informații în afara unui scurt clip video.

Totul începe cu un mesaj trimis de utilizator magazinului din care vrea să facă achiziția, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

Utilizatorul poate adresa și alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziția, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările.

După ce s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziția direct din fereastră de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăți va fi Facebook Pay, deși compania americană nu oferit această informație.

Pentru Facebook, lansarea funcției de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunțat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut același lucru și în cazul celorlalte două rețele sociale ale companiei. Era de așteptat o astfel de acțiune.

Pentru utilizatori ar putea reprezenta o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, în același timp înseamnă și că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button