Actualitate

USR vrea o țară ca afară – Cere carantină forțată pentru nevaccinați, la fel ca în Austria

Doctorul USR, Răzvan Cherecheş, susține că măsurile de lockdown pentru persoanele nevaccinate din Austria ar trebui aplicate și în România, țară unde rata de vaccinare este mult mai mică decât acolo.

”Începând de mâine (n.r. luni), Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1.450 Euro. Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a comentat pe pagina sa de Facebook, Cherecheș.

În Austria a intrat în vigoare luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Totuși, cetăţenii nevaccinaţi vor avea totuşi permisiunea să iasă la plimbare în orice moment al zilei, pentru a-şi păstra sănătatea fizică şi mintală.

Vor exista controale aleatorii, iar neconformările vor fi amendate cu până la 1.450 de euro.

Pe fondul valului epidemic în creştere, Austria a raportat duminică 11.552 de cazuri noi de infectare, iar rata de incidenţă pe şapte zile a ajuns la aproape 850 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Măsurile de lockdown vor fi aplicate pentru o perioadă iniţială de 10 zile

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button