Distribuți acest articol

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a inițiat un proiect de lege prin care activiștii LGBTQ nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Este vorba despre un pachet legislativ anti-LGBT similar cu cel din Ungaria. În timp ce foarte mulți salută această decizie, partidul USR, prin Iulian Bulai, atacă această inițiativă și susține că va vota împotriva.

Sursele politice spun că ar fi fost de așteptat o asemenea reacție din partea USR, având în vedere că europarlamentarul Dacian Cioloș și colegii lui au votat în Parlamentul European raportul Matic. Raportul se referă printre altele și la faptul că bărbații pot naște sau face avorturi.

”Asistăm la o competiție a urii și a intoleranței din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios…”, spune la RFI vicepreședintele USR PLUS Iulian Bulai în contextul proiectului de lege anti-LGBT anunțat de AUR

”Eu cred că noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberații și ca la referendumul pentru definirea familiei în Constituție, eu cred că USR-ul se va opune și colegii mei din Parlament și cu mine vom vota împotriva acestui proiect. Nu am văzut acest proiect, nu știu dacă este depus, nu am avut o discuție la grupul parlamentar, pentru că este o știre foarte proaspătă și nici nu am discutat cu ceilalți colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este că ne vom opune unei asemenea inițiative”.”, afirmă Iulian Bulai.


Distribuți acest articol