Distribuți acest articol

Prin vocea habarnistei Cristina Prună, iubita lui Claudiu Năsui, USR spune clar că nu este bine să se trimită bani către primării care să se facă investițiile atât de necesare.

Cristina Prună consideră că drumurile, rețelele de apă și canalizare, alimentare cu gaz nu reprezintă o prioritate pentru români și că este doar mită electorală. Pentru USR orice este bun pentru români este mită electorală, ce vine de la străini, chiar dacă este rău pentru români, este bine.

USR nu dorește să se facă programul de investiții publice atât de necesar pentru România. USR se va opune ca banii să ajungă la constructorii români, ei vor doar bani pentru companiile străine care au venit să fure.

Prostul nu este prost destul dacă nu esti și fudul și de cele mai multe ori gura vorbește fără să mai primească comandă de la creier. Se întâmplă foarte des în politica românească, unde hoții și proștii își dau mâna pentru propriul interes.

A început să se vorbească din nou de PNDL-uri și alte concepte pesediste de mituit primarii.Vreau să ne aducem cu toții aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele și impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în școli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiți de faimoasele investigații jurnalistice în fața cărora ne-am crucit cu toții?E scandalos să nu fi învățat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noștri neputincioși. Acum, în ședințele PNL se vorbește de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de “dezvoltare locală”.Avem PNDL de peste zece ani. I-am văzut efectele. Nu a scos niciun județ din sărăcie. Dimpotrivă, județele fruntașe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace.Investițiile locale trebuie să continue pe fonduri europene pentru că și așa am avut probleme de absorbție. Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanța, adică să meargă ca și cofinanțare pentru proiecte europene. Doar așa putem avea un minim filtru pentru furturi și parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL.Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundița roz acest nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică cu banii noștri, ai tuturor!

Probabil că Cristina Prună consideră că banii trebuie să fie dați pentru firmele de consultanță care nu produs nimic, dar care au sprijinit USR ca să ajungă la putere.


Distribuți acest articol