La Iași situația alianței nu este deloc roz. USR – PLUS continuă să lucreze împotriva administrației locale dar și a ieșenilor.

Sportul o duce foarte greu în această perioadă. Aproape 100.000 de euro a încercat să aloce Mihai Chirica de la consiliul local pentru echipa de fotbal din localitate, însă consilierii USR PLUS l-au trădat și pe el și sportul la modul general.

„Noi nu discutăm despre oameni cu nume și prenume, despre atitudinile pe care le au unii față de alții, ci discutăm despre oportunitatea de a salva un club de la retrogradare. Din păcate. Am văzut și puncte de vedere ale unor grupări de suporteri, și ale lui Ciprian Paraschiv, și ale conducerii clubului, am ascultat și diverse reacții în presă. În cele din urmă, până la statutul clubului trebuie să-i dăm o șansă, să ieșim din situația în care ne aflăm.

Mâine este meci și încercăm să mobilizăm echipa. Suma nu reprezintă decât maxim 10 la sută din ce avansau ei ca propunere de finanțare, nu va însemna decât o mică gură de oxigen. Știu despre tensiunile din spațiul public, sunt tabere care s-au creionat deja între cei care se ocupă de managementul clubului, dar 390.000 de lei nu reprezintă decât o mică parte din ceea ce au nevoie. Haideți să dăm o gură de oxigen clubului astăzi și ulterior să luăm deciziile cuvenite poate mai la rece noi decât ei”, a declarat primarul Mihai Chirica.