Distribuți acest articol

Așa este când ajung prin parlament unii puși de prin Europa și a căror principală preocupare este slăbirea statului român. Europarlamentarii USR se chinui pe la Bruxelles să caute un traseu european pentru republica Moldova, altul decât Unirea cu România. Sigur că acest lucru contravine interesului național al poporului român, al cărui principal ideal este unirea tuturor într-un singur stat.

Radu Mihail este senator pe la USR, iar colegii săi din parlamentul European fac interesele Germaniei, stat care face interesele Federației Ruse și care se opune unirii dintre republica Moldova și România. Pentru că cei de la USR nu îi iubesc pe români și mai mult pe occidentale, ei preferă să fim despărțiți și umiliți, în loc să stea drepți, verticali în stabilirea unui proiect românesc comun.

Iată ce spune Radu Mihail, senatorul USR:

„Alegerile parlamentare care au avut loc duminică au transformat radical climatul politic de la Chișinău și au demonstrat că în acest moment există voință politică și populară pentru o apropiere rapidă și completă a Republicii Moldova de principiile și de valorile europene. Dar oricât de remarcabil pare acest gest excepțional, materializarea sa nu poate avea loc fără o atitudine corespunzătoare din partea instituțiilor europene. Dacă Uniunea Europeană nu acționează decisiv, îmi e teamă că pierdem una dintre marile oportunități istorice europene în care decizia populară va fi irosită, cu consecințe pe măsură“, a declarat Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova.


Distribuți acest articol