Actualitate

USR cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea certificatului verde: „Valul 5 își face deja de cap”

Senatorul USR Sebastian Cernic a solicitat miercuri preşedinţilor Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea legii privind certificatului verde, potrivit unui comunicat de presă.

”Valul 5 îşi face deja de cap în Romania, iar Guvernul întârzie adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Cer preşedinţilor celor două camere, Marcel Ciolacu şi Florin Vasile Cîţu să revină pentru câteva zile din vacanţă. Să lase cafelele sorbite în pensiuni montane sau tururile televiziunilor şi să pună Parlamentul la treabă!”, a transmis Sebastian Cernic.

Potrivit senatorului USR, toate datele ne arată că valul 5, care bântuie deja Europa, se transformă într-un tsunami pentru România. ”

Spitalele sunt aceleaşi. Paturile vor fi în câteva zile insuficiente. Personalul medical este obosit. Încă nu este prea târziu să adoptăm Legea Certificatului Verde.          Dacă un Guvern de o largă majoritate PSD-PNL nu poate lua această decizie, o poate face Parlamentul. Este o obligaţie. USR nu se va uita la sondaje. Nu vom calcula totul din perspectiva câştigului politic. Fiecare viaţă salvată este mai presus de un procent bun la următoarele alegeri. Iar în lupta cu Omicron în mod sigur nu vom vorbi doar de o viaţă, ci de sute sau chiar mii în următoarea perioadă”, a mai precizat Cernic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button