Actualitate

USR are comportament de activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu – susține UDMR

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, afirmă că USR „practică greenwashing-ul, o dezinformare ecologică”, întrucât „se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic” în legătură cu acestea. El consideră că moţiunea împotriva ministrului Mediului nu are şanse să treacă, fiind „o acţiune politicianistă”.

„Sunt stupefiat. USR are un comportament de activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu – putem să vedem că în acele localităţi care sunt conduse de USR nu s-a făcut nimic în legătură cu aceste subiecte, nici cu calitatea aerului, nici cu deşeurile. Am văzut în Sectorul 1 din Bucureşti mormanele de gunoaie pe stradă, dar nu s-a rezolvat nimic. Am văzut ce a făcut domnul primar din Timişoara cu încălzirea oraşului. Deci, pot să vă spun, în acest sens, că USR practică greenwashing-ul, o dezinformare ecologică, deci se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic în legătură cu aceste subiecte”, a afirmat liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, după ce USR a anunţat că depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

El a susţinut că ministrul UDMR Tánczos Barna nu face altceva decât să repare administrarea defectuoasă a ministerului din ultimii 10 ani.

„Moţiunea simplă este e o acţiune absolut politicianistă a USR, se vede că nu mai au subiecte. Au avut alte subiecte cu justiţia, acum încearcă alte subiecte. Nici la justiţie n-au propus nicio soluţie viabilă, tot aşa fac şi cu mediul – greenwashing şi poziţie de activist, dar cred că sunt un pic ipocriţi din acest punct de vedere. Nu are nicio şansă să treacă această moţiune simplă”, a adăugat liderul deputaţilor UDMR.

Csoma Botond aşteaptă de la liderii USR ”soluţii, nu doar vorbe”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button