Actualitate

USR a eșuat din nou: Au pierdut referendumul din Dumbrăvița

Procesul de vot la referendumul desfăşurat duminică pentru demiterea primarului comunei braşovene Dumbrăviţa s-a încheiat. Prezenţa la vot este 25.59%, sub procentul de 30% necesar pentru ca referendumul să fie valabil. USR a eșuat din nou deși a făcut mare scandal pe subiect și da ca sigură victoria.

La urne s-au prezentat 1.045 dintre cei 4.083 de alegători înscrişi în listele electorale, ceea ce înseammnă o prezenţă de 25,59%.

Pentru ca referendumul să fie valabil, era necesară o prezenţă de 30%.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local organizat în comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, în vederea consultării cetăţenilor privind demiterea primarului comunei, care s-a desfăşurat duminică s-a încheiat. 

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilează fanta urnelor de votare, introduce ştampilele cu menţiunea „VOTAT” într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Operatorul de calculator asigură înregistrarea audio-video neîntreruptă a operaţiunilor efectuate de către membri pentru numărarea voturilor şi completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condiţiile legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button