Internațional

Ursula vrea război: „Nu a venit momentul pentru pace. Zelenski va recupera teritoriile pierdute”

Vladimir Putin a declarat că după anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina, e gata să se așeze la masa negocierilor cu Volodimir Zelenski. Totuși, războiul este departe de a se încheia, poziție asumată la nivelul SUA și de liderii europeni.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, crede că nu a venit momentul pentru pace. Oficialul german susține că Occidentul va face tot posibilul pentru ca Volodimir Zelenski să recupereze teritoriile pierdute, după ce Vladimir Putin a declarat „misiunea îndeplinită”.

„Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruşi sunt pământ ucrainean şi vor face întotdeauna parte din acest stat suveran”, a afirmat preşedintele CE, pe Twitter.

Vineri, 30 septembrie, Vladimir Putin s-a angajat să protejeze cu orice preț integritatea teritorială a Rusiei, respectiv poporul din teritoriile anexate, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

„Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, a avertizat liderul rus.

Astfel, Vladimir Putin și cei patru lideri politici pro-ruși din teritoriile menționate au semnat decretele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenți.

În conflict este implicată și România, ca stat membru NATO, pentru sprijinirea Ucrainei, stat care-și dorește să adere la alianța militară.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a lansat în această săptămână noi atacuri la adresa Rusiei, care prin intermediul liderilor de la Moscova, amenință cu bomba nucleară.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button