Actualitate

Urmează protest în București – Comunitatea LGBT iese în stradă – România este condamnată la CEDO și CJUE

Asociația MozaiQ organizează sâmbătă 15 octombrie un marș de protest în București împotriva unui proiect de lege considerat anti-LGBT, inițiat de mai mulți parlamentari UDMR și inspirat din politicile premierului maghiar Viktor Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Protestul începe la ora 14:00 în Piața Universității din București, în fața Teatrului Național, iar de acolo activiștii vor mărșălui până în Piața Victoriei, în fața Guvernului.

“Clasa politică din România are obligația de a-și trata cetățenii în mod egal și de a le conferi oportunități egale. Membrii comunității LGBTQ+ sunt cetățeni plătitori de taxe, care nu doar că nu au drepturile necesare pentru a-și duce viața în mod demn, dar sunt încontinuu țintiți de noi propuneri legislative menite să îi demonizeze și să îi discrimineze.

România este condamnată la CEDO și CJUE, iar aceste decizii rămân nu doar neaplicate, ci se încearcă încălcarea și mai multor drepturi. Intenția discriminanta, dar și nepăsarea politicienilor, încurajează atitudini homofobe și transfobe din partea grupărilor de extremă dreaptă precum și numeroase cazuri de violență îndreptate împotriva persoanelor LGBTQ+. Plângerile penale nu sunt luate în mod serios, iar autoritățile rămân în continuare impasibile. Vom ieși în stradă de fiecare dată când va fi necesar, până când vocile noastre vor fi ascultate”, a declarat Vlad Viski, directorul executiv al asociației MozaiQ.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button