Internațional

Uniunea Europeană cumpără muniție pentru Ucraina – Nota de plată se împarte între statele membre

Uniunea Europeană va face achiziţii comune de armament pentru Ucraina, afirmă ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, după o reuniune desfăşurată la Bruxelles, iar, conform unor oficiali de la Bruxelles, statele membre vor aloca două miliarde de euro pentru acest plan.

„Am ajuns la un consens politic pentru a trimite în Ucraina un milion de cartușe de calibru 155 mm”, a declarat el reporterilor, adăugând că proiectilele vor fi trimise în termen de 12 luni.

„Mai sunt multe, multe detalii care trebuie (rezolvate), dar pentru mine este cel mai important să încheiem aceste negocieri și asta îmi arată un lucru: dacă există voință, există o cale.”

Anterior, surse citate de postul France Info au declarat că statele membre au ajuns la un acord privind alocarea a două miliarde de euro pentru achiziţii comune de armament care să fie oferit Ucrainei.

Anterior, luni, cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell, a avertizat că vor exista „dificultăți” dacă miniștrii de externe și ai apărării din UE nu vor reuși să ajungă la un acord pentru a reface stocurile din Ucraina, care sunt în scădere.

Sper că miniștrii se vor angaja, cu toții, într-o discuție finală și vor ajunge la un acord asupra unei decizii foarte importante”, a declarat el reporterilor. În caz contrar, vom fi în dificultate pentru a continua să furnizăm arme Ucrainei”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button