Actualitate

Ungurii au prin RCS-RDS 75% din piața de cablu din România. O problemă de securitate națională

Ungurii au prin RCS-RDS 75% din piața de cablu din România. O problemă de securitate națională.

O serie de amendamente depuse în parlament la un proiect de lege din Senat ar forța compania de telecomunicații RCS&RDS.

Cifra de afaceri a companiei este de aproape 1 miliard de euro. Compania are numai 13.000 de angajați în toată România. Vorbim despre o societate extrem de profitabilă, practic în fiecare lună la fiecare angajat există în medie un venit lunar de aproape 7.000 de euro. Suntem cam sigur că angajații nu sunt plătiți cu sume mai mari de 1.000 de euro.

Mai precis, dacă prevederea ar fi adoptată, orice cablist care are mai mult de 40% din piața de cablu și deține și posturi TV trebuie să renunțe fie la afacerea de cablu, fie la televiziuni.

Or, potrivit unui raport oficial al ANCOM, RCS&RDS avea în 2021 o cotă de 74,4% din piața de cablu, compania fiind deținută de un etnic maghiar cu cetățenia statului ungar. La un asemenea procent pe piață compania ar fi trebuit să cedeze o parte din ea pentru a se elimina caracterul de monopol. Consiliul concurenței este însă numit politic.

Back to top button