Actualitate

Ungaria crește salariul minim la peste 700 de euro. Românii nici nu pot visa la așa sume

Ungaria Anunță Creșterea Salariului Minim la Peste 700 de Euro

Guvernul Ungariei a luat o măsură importantă în ceea ce privește salariul minim, anunțând o creștere semnificativă a acestuia la peste 700 de euro. Această mișcare vine ca răspuns la provocările provocate de război și de sancțiuni, cu scopul de a proteja familiile și de a sprijini creșterea economică și competitivitatea mediului de afaceri din Ungaria.

Ministrul Dezvoltării Economice a declarat că guvernul se angajează să contrabalanseze impactul războiului și al sancțiunilor, astfel încât să poată oferi o perspectivă financiară mai bună familiilor ungare. Totodată, se urmărește stimularea creșterii economice, precum și creșterea competitivității în mediul de afaceri din Ungaria.

Obiectivul principal pentru anul 2024 este de a realiza o creștere a valorii reale a salariilor cu 4% – 5%. Acest lucru va aduce un beneficiu semnificativ pentru forța de muncă din țară și va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor ungari.

Cu toate acestea, trebuie menționat că, la începutul acestui an, conform datelor Eurostat, Ungaria se afla în rândul celor 13 state membre din estul și sudul Uniunii Europene cu salarii minime sub 1.000 de euro pe lună. Deși această creștere este binevenită, rămâne o provocare pentru guvernul ungar să aducă nivelul salariilor la un standard european mai ridicat.

Un aspect important de luat în considerare este și avertismentul emis de Fondul Monetar Internațional cu privire la majorările semnificative ale salariilor minime în Europa Centrală. Aceste majorări ar putea să crească riscul unei inflații mai persistente sau să ducă la pierderea locurilor de muncă, mai ales în contextul unei creșteri relativ slabe a productivității în regiune.

În final, creșterea salariului minim în Ungaria reprezintă o inițiativă menită să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor și să stimuleze economia, dar trebuie abordată cu atenție pentru a evita efectele negative asupra inflației și ocupării forței de muncă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button