ActualitateInternațional

Un volum vechi din 1623, cu piesele lui Shakespeare, a fost vândut la un preț record de 9,97 milioane de dolari

Un volum rar care a reunit pentru prima dată piesele de teatru scrise de dramaturgul William Shakespeare, apărut în anul 1623, a fost vândut miercuri la preţul record de 9,97 milioane de dolari, au anunţat reprezentanţii filialei din New York a casei de licitaţii Christie’s, citaţi de Reuters.

Volumul „First Folio” conţine 36 dintre piesele lui Shakespeare, iar copia vândută miercuri este una dintre cele şase cunoscute ale acestei colecţii şi care se află în posesia unor colecţionari privaţi. Volumul avea un preţ estimativ cuprins în intervalul 4 milioane – 6 milioane de dolari.

Identitatea cumpărătorului nu este deocamdată cunoscută.

Precedentul record de preţ pentru o copie a volumului „First Folio” era de aproape 6,2 milioane de dolari şi fusese stabilit în 2001, au precizat reprezentanţii casei Christie’s.

Colecţia „Mr. William Shakespeare’s Comedies, Histories & Tragedies” a fost alcătuită de prieteni ai dramaturgului englez la şase ani după moartea acestuia. Volumul include şi 18 piese de teatru care nu au fost niciodată publicate în timpul vieţii scriitorului şi care, altfel, dacă nu ar fi existat acea colecţie, ar fi putut fi pierdute pentru totdeauna. Printre acestea se află textele pieselor „Macbeth”, „The Tempest” şi „As You Like It”.

Copia volumului a fost scoasă la licitaţie de Mills College, un colegiu specializat în arte liberale din Oakland, California.

Tranzacţia de miercuri a marcat o premieră după o pauză de aproape 20 de ani când o copie completă a volumului „First Folio” a fost pusă în vânzare în cadrul unei licitaţii.

Sursa: G4Media

 • Ce tupeu: ai crede că PMP este partid de virgine

  La fiecare ciclu de alegeri PMP reanimă tot timpul 2 teme: pe Traian Băsescu și implimentarea referendumului cu 300 de parlamentari. Realizări zero. Oameni iluștri în partid zero. L-ar scoate pe Traian Băsescu și din mormânt așa cum alții scot moaștele din Biserică numai să ia ceva puncte electorale. În loc să lase pe fostul

 • George Simion: AUR susține micii producătorii români. Corporațiile au PSD, PNL, USR

  Prezent în piața din Brănești, județul Ilfov, George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a susținut că producătorii români vor avea în AUR un aliat. El acuză PSD, PNL și USR că fac jocurile marilor corporații internaționale în timp ce producătorii români sunt uitați. „Marile corporații străine au propriile partide în parlament: PSD, PNL și

 • HORECA are dreptul să trăiască. De ce nu închidem parlamentul?

  Proteste HORECA au avut loc peste tot în lume, inclusiv în România. Jumătate de milion de români lucrează în acest domeniu și peste două milioane sunt afectați. Zeci de mii de afaceri sunt afectate, dar marile corporații din România o duc mai bine ca oricând. Nu companiile străine sunt afectate, coada fiind imensă la fast-food.

 • Raed Arafat: nu am pierdut lupta cu covid

  Raed Arafat a dezbmințit astăzi faptul că el ar fi afirmat că s-a pierdut luptă împotriva infecției cu covid: „Astazi s-a publicat de mai multe agentii de presa o afirmatie atribuita mie referitoare la “pierderea luptei cu COVID-19”. Afrimatia s-ar fi facut in cadrul emisiunii din seara trecuta la Digi24. Singura referire in cadrul emsiunii

 • Au crescut pe șustache salariile în parlament, guvern, președinție

  Parlamentul României a aprobat acum câteva zile un proiect de lege ce prevede creșterea salariilor în guvern, președinție, parlament. Creșterea este pentru merite deosebite? Au terminat vreo autostradă? Nu credem. Se elimină și interdicția suprapunerii unor sporuri. Să nu vă imaginați că salariile erau mici. Veniturile medii lunare depășesc 7 000 de lei. Aceeași politicieni

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button