Actualitate

Un val de aer polar va lovi România , iar experții anunță că vântul poate să ajungă la 250 km/h

România a înregistrat mai multe fenomene meteorologice neobișnuite în ultimele zile, printre care se număra primii fulgi de nea din Banat, stratul subțire de zăpadă din Muntele Mic și Munții Tarcu și scăderea temperaturilor până la -3 grade Celsius. Mai mult, pe Vârful Tarcu s-au înregistrat -6 grade Celsius în dimineață zilei de 14 octombrie.

Vremea rea nu se oprește aici. Un văl de aer polar va lovi Europa în weekend, iar temperaturile vor scădea drastic până la jumătatea săptămânii viitoare.

„În timpul iernii, acest vortex polar se poate intensifică și atunci blochează aerul acesta rece, care rămâne în regiunea arctica. În schimb, când vortexul este mai slab, cum o să fie cazul-probabil-în următoarele săptămâni, atunci apăr un fel de ondulații sau se poate rupe în mai multe nuclee. Dacă apare acest fenomen, atunci aerul polar ajunge mult mai ușor spre centrul Europei. Modelul de prognoză arată că acesta va fi cazul în următoarele săptămâni, deci Europa centrală și de vest în special. Vom avea temperaturi mai mici decât media climatologica”, transmite Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

De asemenea, acesta consideră că nu este ceva nou, dar că vântul poate să ajungă și până la 250 km/h.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button