Justiție

Un procuror militar este cercetat disciplinar – A distribuit articole negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis

Procurorul militar Alexandru Lascu de la Parchetul Militar Cluj a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecţia judiciară (IJ) pentru „desfășurarea de activități cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în public sau în timpul serviciului”.

În zilele de 21.10.2021, 6.03.2023 și 17.04.2023 a distribuit pe pagina personală de Faceebok Liviu Lascu trei articole de presă cu temă politică, la primul din ele adăugând și un comentariu propriu, întrunește elementele constitutive ale abaterii disciplinare justificate de către inspectorii judiciari”, se arată în comunicatul IJ.

Procurorul Lascu a postat pe Facebook editoriale ale jurnalistei Ioanei Ene Dogioiu în care aceasta critica faptul că fostul şef al DNA Crin Bologa nu a mai fost propus pentru un nou mandat în fruntea parchetului anticorupţie şi se exprima critic la adresa şefului statului Klaus Iohannis şi a actualului şef al DNA Marius Voineag.

Inspecția judiciară a întocmit acțiuni disciplinare și împotriva altor judecători pentru delict de opinie. A fost cazul judecătoarei de la Bihor, Crina Muntean.

Ea a fost suspendată timp de 6 luni din magistratură de Secția pentru judecători a CSM, dominată de gruparea Savonea, ca urmare a unei acțiuni disciplinare demarate de IJ, după ce a dezvăluit într-un interviu rețelele de interese din magistratura din Bihor.

Şi judecătoarele Curţii de Apel Bucureşti, Daniela Panioglu şi Nadia Guluţanu, au fost excluse de 4 ori din magistratură pentru diverse presupuse abateri disciplinare, dar au câştigat definitiv în instanţă.

Ele au acum pe rolul CSM un al cincilea dosar disciplinar.

Procurorul militar Bogdan Pîrlog: „Deţin recordul în Europa cu 19 acţiuni disciplinare împotriva mea”

Inspecţia judiciară a exercitat acţiunea disciplinară pentru delict de opinie în cazul „Justice Leaks” şi faţă de procurorii Bogdan Pîrlog, Cristian Ardelean şi Alexandru Codreanu.

Acţiunea disciplinară împotriva lor a fost respinsă de Secţia pntru procurori a CSM, iar Înalta Curte a confirmat decizia de respingere.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button