Distribuți acest articol

Ionel Ovidiu Gîngioveanu este acuzat că folosește utilajele primăriei și pe unii dintre angajații instituției la ferma agricolă aflată pe numele soției, conform unui raport realizat de Prefectura Dolj, condusă de membrul PNL Nicușor Roșca, și intrat în posesia Libertatea.

O angajată ar fi cea care se ocupă de cumpărarea de terenuri pentru familia primarului, iar un salariat, deși este angajat la compartimentul Taxe și Impozite, este, de fapt, buldoexcavatorist, se mai arată în raportul Prefecturii.

Declarația de avere a primarului, depusă în august 2020, arată că soția sa, Loredana Mihaela Gîngioveanu, a avut în 2019 venituri din activități agricole în valoare de 2.790.484 de lei. La cursul BNR din 31 decembrie 2019, reprezintă echivalentul a 585.000 de euro.

Primarul a fost în concediu când aceasta a fost angajată, arată raportul, existând suspiciunea că acest lucru a fost făcut pentru a fi evitat conflictul de interese.

Raportul precizează că soția primarului își desfășoară efectiv activitatea la școala din Horezu Poenari și semnează condica o dată pe lună, „fără posibilitatea de verificare dacă a fost sau nu prezentă la serviciu”.

În declarațiile de avere, primarul Gîngioveanu afirmă că nu are pe numele său nicio casă, nici bani, nici conturi și niciun autoturism. Surse din localitate susțin că edilul are totuși la dispoziție trei autoturisme de lux.

  • Range Rover
  • Mercedes CLS AMG
  • Mercedes GLE Coupe

Distribuți acest articol