Actualitate

Un preot slujitor din Iași ne confirmă: „Atacul asupra Sărbătorii Sfintei Parascheva este în realitate un atac frontal asupra poporului român”

Redăm mai jos integral materialul primit la redacție de la la Părintele Ioan:

Care sunt semnificațiile atacului asupra Sărbătorii Sfintei Parascheva?

Ar fi o copilărie să credem că abuzurile grave care au loc acum la Catedrala din Iași sunt o dovadă a dragostei pe care autoritățile o au față de sănătatea populației! Să fim serioși! Acest argument nu stă în picioare. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a arătat limpede că s-a organizat foarte bine și că nu există niciun pericol ca să se infecteze pelerinii care vin la Catedrala din Iași, indiferent de cât de mulți ar putea fi. Nu mai vorbim că sunt atâtea aglomerării umane în țară, care nu au stârnit grija paternală a autorităților. Ne gândim la aglomerările de la metrou sau de la mare, sau la manifestația de bucurie după alegerea primarului neo-marxist de la Timișoara, ori la marele târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil, care se desfășoară – culmea! – tot  la Iași, în spațiul închis, între 8 și 14 octombrie a.c.

  În plus, haideți să facem un exercițiu de gândire. Cum vă explicați că, în cele 7-8 luni de la apariția problemei COVID 19 în România, autoritățile românești nu au transmis insistent populației următorul mesaj: „Întăriți-vă imunitatea!”. Dacă exista bună credință, acesta trebuia să fie un mesaj esențial, transmis pe toate canalele media. În acest sens, puteau fi promovați diverși specialiști care să ne propună mai multe scheme de tratament pentru întărirea imunității în fața acestui virus. Nu vi se pare foarte curios că nu s-a făcut acest lucru??

 Atacul de acum asupra Sărbătorii Sfintei Parascheva, este în realitate un atac frontal asupra poporului român. Este vorba de un atac simbolic, dar și de un atac spiritual. De ce un atac simbolic? Întrucât Sărbătoarea Sfintei Parascheva adună de sute de ani, zeci de mii de români, din toate colțurile lumii. Mesajul atacului este acesta: „Vă lovim în reperele voastre identitare, care v-au ajutat să rezistați de-a lungul secolelor!”. Este vorba și de un atac spiritual, întrucât pelerinii care ajung la racla Sfintei Parascheva, capătă un optimism, un har, o putere, care îi ajută să străbată printre greutățile vieții. Sunt în acest sens foarte multe mărturii. Prin acest atac spiritual, se dorește slăbirea sufletească a românilor, pentru a putea fi mai ușor manipulați.

Desigur, duhovnicește vorbind, este bine să conștientizăm că Dumnezeu a îngăduit acest mare necaz, pentru păcatele noastre. De aceea, mă alătur îndemnului Înalt Preasfințitului Mitropolit Teofan  și îi sfătuiesc pe toți creștinii ortodocși din țară să ținem post până la Sărbătoarea Sfintei Parascheva și să citim zilnic, în duh de pocăință, acatistul și paraclisul ei. Fac un apel către toți ieșenii să iasă din case și să vină să se închine de mai multe ori la moaștele Sfintei Parascheva. Ei au datoria, în fața lui Dumnezeu, să se roage pentru zecile de mii de pelerini care sunt foarte mâhniți întrucât nu sunt lăsați să vină să se închine la moaștele Sfintei Parascheva și să guste astfel din harul acestei sărbători a bucuriei și a speranței.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button