Internațional

Un oficial american a confirmat existența unor laboratoare cu virusuri mortale pe teritoriul Ucrainei

Victoria Nuland, subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, a făcut o declarație șocantă în cadrul unei audieri în cadrul Comisiei de Relații Externe a Senatului SUA. 

Victoria Nuland a confirmat existența unor laboratoare cu boli mortale

Oficialul a fost întrebat de către senatorul Marco Rubio dacă există arme chimice sau biologice în Ucraina, după ce înalți oficiali ruși și chinezi au acuzat SUA că finanțau mai multe locații secrete unde se studiau sau se manipulau tulpini de boli mortale, iar războiul ar putea declanșa o nouă pandemie, de această dată mult mai periculoasă decât cea de coronavirus. 

Spre stupefacția asistenței, Nuland a declarat că „Ucraina deține facilități de cercetare biologică, în privința cărora suntem îngrijorați că soldații ruși, armata rusă, pot încerca să câștige controlul. Așa că lucrăm cu autoritățile din Ucraina pentru a căuta soluții pentru a preveni ca aceste materiale să cadă în mâinile forțelor ruse”. 

Departamentul de Stat al SUA nu a negat existența tulpinilor periculoase în Ucraina

Declarația este șocantă, pentru că autoritățile de la Washington au negat în numeroase ocazii că în Ucraina s-ar afla material periculos, care să poată duce la un dezastru biologic, totul fiind catalogat ca o manipulare mediatică grosolană a Rusiei sau teorii ale conspirației răspândite în mediul online de gruparea QAnon, cea care a marșat pe faptul că Covid-19 a fost dezvoltat într-un laborator militar din China. 

Deși nu se știe cu exactitate ce tulpini existau în aceste laboratoare și la ce erau folosite, oficiali ai Ministerului Rus de Externe au acuzat că trupele sale au găsit în Ucraina urme ale unui program care manipula patogeni mortali, precum ciuma sau antraxul. De asemenea, jurnaliștii americani au descoperit pe site-ul US Defense Department un clip de la deschiderea unui laborator de cercetare din Odesa, în 2010, unde se cercetau mostre ale unor boli infecțioase rare, precum antrax, tularemia (febra iepurească, febra muştei cerb) sau Febra Q (Boala Derrick-Burnet). 

Mai grav este că Departamentul de Stat al SUA, nu a transmis că Victoria Nuland a făcut o confuzie, ci că „aceasta s-a referit, în timpul mărturiei sale, la laboratoarele ucrainene de diagnostic și bioapărare, care nu au scopul de a produce arme biologice, ci ajută la contracararea amenințărilor biologice din țară”. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button