Internațional

Un nou apel la Occident – Ucraina recunoaște oficial că e depășită de situație: „Nu avem cu ce intercepta rachetele hipersonice”

Ucraina nu dispune de arme pentru a intercepta și doborî tipul de rachete lansat sâmbătă de Rusia asupra Kievului și a unui bloc din Dnipro, a declarat comandantul Forțelor Aeriene din Ucraina. Sirenele aeriene au răsunat după atacuri, Moscova lansând circa 50 rachete asupra mai multor regiuni ucrainene.

Comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, general-locotenent Mikola Olesciuk a declarat pentru Ukrainska Pravda că cinci rachete KH-22 au fost lansate vineri asupra capitalei ucrainene și asupra unor blocuri locuite din orașul Dnipro.

Cel puțin 20 de oameni au murit și peste 70 de oameni au fost răniți în urma acestui atac.

Rachetele au fost lansate din bombardiere cu rază lungă de acțiune TU-22M3 din regiunea Kursk și de deasupra Mării Azov. Rachetele de croazieră KH-22 au un focos de aproximativ 950 kg, și au o autonomie de până la 600 km.

„Locația aproximativă de lansare, altitudinea și viteza de zbor au fost detectate prin mijloace radar. Nu există nicio îndoială că a fost o rachetă Kh-22”, a spus oficialul militar explicând că una dintre ele a fost lansată din regiunea Kursk.

„Forțele Armate ale Ucrainei nu au sisteme capabile să doboare acest tip de rachetă. De la începutul agresiunii militare a Rusiei, pe teritoriul Ucrainei au fost lansate peste 210 de rachete de acest tip. Nici una nu a fost doborâtă cu ajutorul apărării antiaeriene”, a spus el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button